top of page
person der sidder og skriver i notes bog
MeRoyoga logo hvid

Blog post

3 grunde til hvorfor du behøver Yoga nu!


Vinyasa yoga MeRoYoga

Jeg ved godt hvordan det føles, når jeg let i kroppen forlader yogamåtten, og jeg er sikker på at du også elsker følelsen i kroppen efter en yoga klasse, men har du tænkt over hvorfor det føles så godt?


Her er 3 gode grunde til hvorfor din krop bliver glad af yoga.

1. Yoga adresserer den stive kultur, vi lever i.

Den vestlige verden er blevet et siddende samfund, hvilket er grunden til at yoga er så vigtig; dets fokus er åndedræt og bevægelse, og forskning viser, at øget bevægelse i et siddende samfund er helt afgørende for sundheden. Yoga får os i bevægelse, og de fleste af os er ikke specielt opmærksomme på vores åndedræt i vores daglige liv, den bevidsthed om åndedrættet der kultiveres igennem yoga, kan hjælpe os med at blive bedre til at håndtere stress i hverdagen.

2. Yoga træner sindet.

Med et siddende samfund kommer et forvirret sind: fordi vores kroppe er inaktive, er vores sind i konstant aktivitet. Yoga stilner sindet, fordi der er så mange fokuspunkter, der er med til at træne sindet: åndedrættet, bevægelser, øjenfokus, stillinger, og sekvenser.


I første omgang fokuserer vi på åndedrættet, og derefter, når sindet har opøvet evnen til at koncentrere sig, er vi i stand til at fokusere på flere ting på én gang. Trin for trin, udvider vi sindet igennem yogaen. Uden styring, hopper sindet over det hele, og distraherer os fra at arbejde på de dele af os selv, der rent faktisk kan hjælpe os med at udvikle os. Igennem yoga stilner vi sindet, og opøver evnen til at behandle, hvad der dukker op i løbet af en yoga praksis – de gode såvel som de mere udfordrende ting.

3. Yoga lærer os, hvordan vi passer på os selv.

Yoga lærer os, at være kærlige mod os selv. Hvordan vi kan være medfølende overfor os selv, mennesket har som udgangspunkt mange selvdestruktive og selvbegrænsende tendenser. Vi er oftest vores egne værste kritikere.


Igennem yoga bliver vi konfronteret med de forskellige sider af os selv, så vi har mulighed for at se dem. Inde i vores musklerne, er lagret minderne om alle følelser, vi nogensinde har oplevet: sorg, frygt, vrede, osv. Gennem yogastillingerne, kan vi arbejde med disse minder og derigennem behandle vores fortid.


Det er yoga, der giver os mulighed for at give slip og frigive følelserne ud af kroppen. At praktisere yoga betyder, at man engagerer sig i en healings proces: mentalt, følelsesmæssigt og fysisk. Yoga hjælper os med at lære at acceptere alle de dele af os selv, som ikke er så udviklede, som vi måske gerne dem til at være.Læs mere: 10 grunde til hvorfor du bør praktisere yoga
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få inspiration og vejledning én gang om ugen.23 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page