top of page
person der sidder og skriver i notes bog
MeRoyoga logo hvid

Blog post

Grundlæggende Meditations teknik


Meditation MeRoYoga


Meditation handler om at åbne op og slappe af over for alt, hvad der dukker op i sindet under meditationen, uden at vælge noget ud. Det drejer sig ikke om at undertrykke nogle tanker eller følelser, men bare at acceptere og konstatere at noget dukker op.

Årsagen til at vi mediterer, og den måde hvorpå vi forholder os til det, der dukker op under meditation, er en øvelse i, hvordan vi kan betragte alt andet i livet. Disciplin er vigtig i forbindelse med meditation. Et fast tidspunkt eller ritual omkring meditationen skaber grundlaget for en fast vane


Her er et par gode råd til hvordan du kan sikre en større grad af succes, når du prøver at meditere for første gang.

Tanker

Hvis en tanke opstår, så giv den navnet "tanke" og vend tilbage til dit åndedræt. Både negative og positive tanker er helt OK, da de "bare" er tanker, så bliv ved med at bringe din opmærksomhed tilbage til åndedrættet. Gennem meditation lærer du at være venlig mod dig selv og at respektere dig selv. Vær derfor opmærksom på dit tonefald, når du kalder dine tanker "tanker", og gentag det venligst, hvis du oplever, at du har sagt det på en streng eller irettesættende måde. Udfordringen er at udvikle medfølelse og respekt, både for dig selv og andre, så øv din meditation med ærlighed, venlighed og humor.

At sidde stille

At sidde stille kan vise sig at være en af ​​de største udfordringer, når man prøver at meditere for første gang. Vores hjerne har det rigtig svært med at "ikke at gøre noget", så en ting er at prøve at slippe tankerne, noget helt andet er, at lade kroppen være helt stille. Lad dig ikke narre af din hjerne, der forsøger at spille dig et puds ved at; skabe et pludseligt behov for at kløe et sted, eller forsøger at overbevise dig om, at du absolut er nød til at bevæge dig lidt, det er alt sammen en del af spillet om at overgive sig til en tilstand af "at være" i stedet for at "at gøre".

Prøv disse forslag til din første meditation.Mere om dette: Meditation


6 punkter for god holdning:

1. Sædet; sid fladt, bækkenet skal helst ikke hælde hverken frem eller tilbage eller mod højre/venstre.


2. Ben; sid bekvemt med benene krydset foran dig, eller i en stol med fødderne hvilkende fladt på gulvet. Hvis du sidder med krydset ben for første gang, kan du sidde på en pude, der gør det muligt for dine hofter at være lidt højere placeret end dine knæ. Siddende på en stol kan du bevæge dig en smule frem mod forsiden af ​​sædet, så din ryg ikke er støttet.


3. Torso (fra hovedet til bækkenet); sid ret op og ned, med en stærk ryg, åben forside, og ikke lænet hverken frem eller tilbage, men stadig med en let kurve i lænden.


4. Hænder; hold hænderne åbne f.eks. med håndfladerne hvilende på lårene eller med håndfladerne op af med tommel og pegefinger der rører hinanden.


5. Øjne; hold eventueelt øjene åbne, så du forholder dig vågent og afslappet til det der sker, blikket kan vende en smule nedad og ramme gulvet ca. 1-1.5 meter foran dig. Find et punkt og lad blikket fokusere blødt på det.


6. Mund; hold den let åben så kæben slapper af, og luften kan bevæge sig frit, spidsen af tungen hviler blødt mod ganen.

Meditations fokus

Dit fokuspunkt er det du vælger at meditere på, det kan være et fysisk fokuspunkt, en intension (f.eks. at være positiv indstillet, at gennemfører en udfordring), en grundfølelse (f.eks. venlighed, empati, kærlighed), åndedrættet eller hvad der virker eller føles rigtigt for dig på det givne tidspunkt.


Er du ny til meditation er åndedrættet som fokuspunkt et godt sted at starte. Gør udåndingen til dit fokus og tæl din vejrtrækning. Du tæller dine udåndinger (inde i hovedet) fra 1 til 10, når du kommer til 10 starter du forfra. Bliver du distraheret, kan du prøve at rette opmærksomheden mod kroppen igen ved at gennemgå de 6 punkter og derefter vende tilbage til udåndingen, hvor du starter igen på 1.


God meditation !Læs mere: Meditation og effekten på din søvnTilmeld dig mit nyhedsbrev, og få inspiration og vejledning én gang om ugen.
135 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page