top of page
person der sidder og skriver i notes bog
MeRoyoga logo hvid

Blog post

Yogastillingernes potentiale


Yogastillingernes potentiale MeRoYoga

Folk tager ofte fejl, det er ikke hvor fleksibel du er, der afgør hvor "yogisk" du er.

En meget fleksibel person, der er i stand til at udføre alle de forskellige yogastillinger, kan være totalt fokuseret på konkurrence og sammenligning - ikke særlig "yogisk". Så stillingerne i sig selv er ikke nok.


At kende alle teknikkerne i yoga afgører heller ikke, hvor dyb eller overfladisk din yoga er. Yogaens dybe effekt vokser ud af den intention, du lægger i teknikkerne.

Det handler om at undersøge livets ubalancer fysisk og mentalt. Hvis et led er ude af balance, skyldes det som regel, at nogle muskler er for stramme og andre for løse. Disse ubalancer kan opstå i forbindelse med akutte skader, eller over mange år på grund af uheldige vaner og ubevidste kropslige forsvarsstrategier. Yoga er værktøjet, du kan bruge til at rette op på kroppens ubalancer.

I yoga er en korrekt eller forbedret kropsholdning en del af fokus på den fysiske side. Hvis du har en god kropsholdning, vil du opleve større frihed og et bedre flow af energi i kroppen, end hvis du har en uhensigtsmæssig kropsholdning. En god kropsholdning giver dig en følelse af at være i balance og en følelse af frihed i kroppen, hvorimod en dårlig kropsholdning giver dig en følelse af begrænsning og stagnation.

Yogastillinger er redskaber til at forbedre kroppens holdning.

Gennem yogastillingerne kan du således træne din evne til at mærke, hvornår kroppen er i balance. Når kroppen kommer i balance, bliver den vanskelige yoga stilling let, og kampen for at holde stillingen bliver afløst af en følelse af overgivelse og frihed. I Yoga er der en oplagt progression i den rækkefølge du lærer stillingerne på. På den måde kan du langsomt opbygge kroppens styrke og smidighed.

Den transformative kraft der ligger i yoga har potentialet til at transformere dit liv. Transformation handler ikke om hvor ofte du dyrker yoga, men hvordan du dyrker yoga. Vi bruger ikke kroppen til at komme ind i stillingerne, men stillingerne til at komme ind i kroppen. Teknikkerne bærer potentialet til transformation, med det er dig der skal give teknikkerne retning og intention.


Læs mere: Det du gør i dag har betydning for imorgen

Læs mere: 3 grunde til hvorfor du behøver yoga nuTilmeld dig mit nyhedsbrev, og få inspiration og vejledning én gang om ugen.


18 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page