top of page
person der sidder og skriver i notes bog
MeRoyoga logo hvid

Blog post

10 grunde til hvorfor du bør praktisere Yoga


10 grunde til at praktisere yoga MeRoYoga

Yoga som motionsform er stadigt stigende i popularitet. Den stigende interesse for yoga er et bevis for, at stadig flere og flere får øjnene op for de mange sundheds- og helbredsmæssige fordele ved denne gamle og alligevel relevante praksis.

Men yoga er ikke blot evnen til at vride kroppen ind i mere eller mindre sjove stillinger. Det er en praksis, som styrker ikke kun kroppen, men også sindet.

En yoga praksis gavner dig både på og uden for måtten.

1. Vær mere fokuseret

I dag mere end nogensinde, i en verden med stigende informations overload, behøver vi fokus for at opnå succes. Yoga lærer dig at holde et koncentreret fokus, som over tid forbedre din hukommelse, intellektuelle ressourcer og koncentration.

2. Vær mere energisk

Yoga øger dit energi niveau, og hjælper med at fjerne blokeringer som følge af stagnerende energi i kroppen, den bringer årvågenhed og fleksibilitet til kroppen.

3. Opnå tålmodighed

Praktiser yoga med tålmodighed og tålmodighed er hvad du får igen. Yoga er ikke en hurtig løsning, et quick fix. Det tager tid og kræfter at perfektionere en kropsholdning, hvilket gør at du undgå skader og lærer tålmodighed.

4. Håndter stress bedre

Yoga kan hjælpe dig med at reducere og bedre håndtere angst, stress, depression og panikanfald. Yoga er en beroligende praksis, der giver fysisk og mental afslapning ved at aktivere det parasympatiske nervesystem.

5. Sørger for daglig sundhed

Yoga er lav-effekt øvelser, dette anbefales til mange kroniske lidelser såsom; forhøjet blodtryk, diabetes, hjertesygdomme, slidgigt og ved menstruationsproblemer. Yoga kan hjælpe dig med at opnå og opretholde en sund vægt ved at regulere hormoner og stofskiftet.

Yoga som en form for motion og meditation, har mange positive sundhedsmæssige fordele og har en positiv indflydelse på ikke bare stressrelaterede sygdomme, men også på kroppens immune funktioner.

6. Opbyg selvtillid

Regelmæssige yogaøvelser gør din krop smidig, øger din kropsbevidsthed og selvtillid. Næsten enhver yogastilling kan gøres dybere og mere udfordrende.

Som du overvinder frygt og er i stand til at gå videre, opnår du en større respekt for din krop. Yoga opbygger tankekontrol og indre styrke, hvilket gør dig bedre i stand til at modstå stress og som fører til højere selvværd.

7. Vær mere produktiv

En sund krop er en mere produktiv krop. Reduceret stress og angst, og andre psykiske/fysiske sundhedsmæssige fordele afstedkommer helt naturligt en stigning i dine kompetencer og effektivitet.

Yoga hjælper med at balancere din krop og dit sind og bidrager positivt til din produktivitet.

8. Vær til stede i nuet

Mindfulness lærer os at være mere opmærksomme på nuet. Det gør os mere bevidste om vores indre verden af ​​tanker, følelser og krop. Ud fra perspektivet om at forstå os selv bedre, bliver vi bedre i stand til at styre vores respons, så vi handler og ikke bare reagere på situationer.

Det meditative aspekt af yoga, som er indlejret i yoga, lærer dig at opleve hvert øjeblik fuldt ud.

9. Vær mere positiv

Yoga har til formål at skabe en balance i kroppen og sindet, der gør dig mere centreret og mindre tilbøjelige til at føle dig forstyrret af begivenheder. Derud over fremmer yoga en holdning af taknemmelighed, der hjælper dig med at genkende de lysere sider af livet.


Det meditative aspekt påvirkninger den måde, vores hjerner er sammensat og påvirker især områder i hjernen forbundet med stress og trivsel. De positive effekter af yoga og meditation er ikke kun begrænset til afslapning efter en træningssession, men er bemærkelsesværdigt længere varige.

10. Bliv selvbevidst

Yoga kultiverer et mere afbalanceret perspektiv på livet. Udøvelse af mindfulness, meditation og åndedræts øvelser i yoga har til formål at gøre dig mere bevidst om dig selv, mens de fysiske øvelser lærer dig at forstå og accepterer dine egne grænser.

At lære dig selv at kende, og hvad du kan eller ikke kan gøre, fører til større selv accept uden fordømmelse.Læs mere: 3 grunde til hvorfor du behøver yoga nu
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få inspiration og vejledning én gang om ugen.


24 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page