top of page
person der sidder og skriver i notes bog
MeRoyoga logo hvid

Blog post

3 gode måder at starte din dag på.


Kom godt igang MeRoYoga

At komme godt i gang med dagen behøver ikke at være en uoverskuelig opgave.

Når jeg tager et par øjeblikke i begyndelsen af ​​dagen for mig selv, gør det hele forskellen. I stedet for at starte en spiral direkte ind i stress, møder jeg dagen med en lethed og en smule entusiasme. I modsætning til hvad mange tror, behøver en yoga praksis ikke at tage flere timer hver dag. Når du har brug for det, kan en simpel ti minutters træning pege dig i den rigtige retning.1) Et kort yoga flow

Oprindeligt blev yoga asanas (stillingerne) udviklet til at varme kroppens muskler og ledbånd op, så man bagefter kunne klare at sidde i lang tid i stille meditation. Hvorfor ikke starte dagen efter de samme principper? Mange af os bruger mange timer hver dag på at sidde stille, et kort yoga flow løsner op for din krop før en dag på arbejdet. Start evt. med en Sol Hilsen der opvarmer din krop indefra.

Ved at inkorporere et par Sol Hilsner hver morgen, kan du øge din vitalitet og dit daglige velvære.

2) Blide stræk

Hvis du ikke har lyst til at udføre en hel yoga sekvens, kan du komme ned og sidde på din måtte og bare hænge ud i et par blide træk. Start med nogle nakke rulninger for at frigive spændinger. Spred og stræk dine ben, bøj dig forover og stræk dine arme ud med hænderne mod dine tæer til at åbne dine hofter. Sæt dig med krydsede ben og placer dine hænder på knæene, lav derefter nogle Kat – Ko bevægelser (træk vejret ind, svaj bagover i ryggen og skyd brystet fremefter. Ånd ud, og skyd ryggen bagud, sug ind i det nederste af maven og rund ryggen) eller stræk benene lige ud foran dig, læn dig forover og hæng ud i en foroverbøjning, eventuelt støttet på en pude.


Dine bevægelser behøver ikke at være kraftige for at lindre og vække din krop.

3) Meditation

Hvis du har brug for klarhed eller en følelse af ro, så investere i ti minutters meditation. Ved at omfavne stilhed, beroliger du dit nervesystem, du sender signalet til din krop om at der ikke er noget at bekymre sig om.


Hvis du ikke er så fortrolig med meditation, så bare sid helt stille mens du tæller din vejrtrækning, du tæller dine udåndinger fra 1 til 10, når du kommer til 10 starter du forfra. Hvis der opstår en tanke, benævner du den ”tanke” og vender tilbage til dit åndedræt. Både negative som positive tanker er helt OK, da det ”bare” er tanker, så bliv ved med at bringe din opmærksomhed tilbage til åndedrættet.


Læs mere: Grundlæggende meditations teknik
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få inspiration og vejledning én gang om ugen.


29 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page