top of page
person der sidder og skriver i notes bog
MeRoyoga logo hvid

Blog post

Yin og Yang


Yin Yang energier MeRoYoga

I vesten, er kendskabet til begrebet yin og yang, og yin og yang energier ikke så udbredt.


Yin, måne energien, den passive, rolige og nærende energi og Yang, sol energien, den aktive, bevægende og opløftende energi. Mange tænker ikke over disse energier i det daglige og vores livsstil afspejler sjældent behovet for balance. Vi søger først at skabe balance, når universet tvinger os til at være opmærksomme på en ubalance, det sker oftest når vi oplever udfordringer i vores liv; en skade, stress, sammenbrud eller sygdom. Først da søger vi hjælp til at genvinde balancen. Først når vi bliver udmattet eller alvorligt syge tager vi os tid til at fokusere på at genoprette balancen i vores liv, som når vi for eksempel bliver skadet, og sætter farten ned eller ser efter blidere måder at træne på.


Vi levet alt for ofte et liv præget af Yang energi flydt op med; opgaver, handling, træning, aktiviteter, deadlines og den medfølende stress denne form for liv giver. Men vi kan kun befinde os i en tilstand af yang energi i en given tid, før vi ender med at brænde ud, lige såvel som vi kun kan befinde os i en tilstand af yin energi i en given tid, ​​før vi stagnerer. Vi har brug for balancen.

Yoga

Yoga kan være en måde at introducere balance i dit liv, en Yin træning til en mere Yang baseret livsstil. Yoga kan praktiseres med et fokus på Yin energier; i form af flere passive stillinger, længere tid i den enkelte stilling og ved at udføre en serie stillinger der understøtter hinanden og de nærende, meditative, balancerende energier. Men yoga kan også udføres med det modsatte fokus.


Føler du dig tung, deprimeret eller afkræftet, kan yoga udføres med et fokus på Yang energierne; med flow serier, flere aktive stillinger, og åndedrætsøvelser. Hvordan du praktiserer, er lige så vigtig som hvad du gør i din praksis. Der hersker en dualisme; et yin aspekt (passivitet, ro, stilhed, nærende, tyngde) og et yang aspekt (aktivitet, bevægelse, udvidende, lethed) i alt her i livet, også yoga.

Der er en yin måde og en yang måde at praktisere yoga på, der går langt ud over de faktiske bevægelser og stillinger i en given yoga sekvens. Du kan arbejde med energierne enkeltvis eller du kan blande dem i større eller mindre målestoksforhold og introducere dem for hinanden i utallige variationer. Yin der er givende, accepterende og nærende, kan tilføjes stillinger i en mere aktiv og svedig yang yogapraksis, og vi kan antage en mere yin fokuseret bevidsthed og accept i vores mere fysiske yogapraksis, der kan hjælpe os med at gå dybere ind i stillingerne, at skabe balance på det mentale plan og opnå en større tilfredshed i vores liv.


Hvad vi gør, hvilke stillinger vi vælger at udføre spiller afgjort en rolle for vores træning og det udbytte vi får af yogaen, men hvordan vi gør det gør den største forskel.

Det er vigtig at spørge sig selv hvorfor praktiserer jeg yoga i dag?

At få afklaret hvorfor vi befinder os på måtten lige nu, hvad er det vi har behov for, både mentalt og fysisk lige nu. Vores behov ændrer sig hele tiden, fra uge til uge, fra dag til dag, selv fra time til time. Så start din praksis med at finde ind til lige præcist hvad det er, du har behov for lige nu for at skabe balance i din krop og dit liv. Find frem til dine intentioner for hvad det er du gerne vil opnå med din træning i dag.


Hvorfor vi vælger at praktisere yoga kommer an på vores egen helt unikke særlige intentioner. Kendskab til og afklaring af dine intentioner med at praktisere yoga er et af de første skridt til at få det fulde udbytte af din træning. Du kan have en overordnede grund til at påbegynde en fast yoga praksis; at opnå optimal fysiske sundhed er én grund, mange mennesker er tiltrukket af yoga, på grund af yogaens evne til at mindske virkningerne af stress i deres liv. Andre ønsker at uddybe deres meditationspraksis eller blot blive mere nærværende i deres dagligdag.


Som du vil opdage, når du begynder på yoga, giver yoga både fysiske-, mentale-, følelsesmæssige- og energiske fordele, og for nogle åndelige. Hvad du får ud af din træning afhænger i høj grad af dine intentioner og hvad du har behov for lige nu.

Så for at skabe balance, at få Yin og Yang energierne i dit liv i balance, er det vigtigt at du gør dig klart hvad det er du søger og har behov for. Gør du det, kan yoga give dig lige præcist det du skal bruge, for at skabe balance i dit liv.Læs mere: Yoga en livsstil?Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få inspiration og vejledning én gang om ugen.58 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page