top of page
person der sidder og skriver i notes bog
MeRoyoga logo hvid

Blog post

Serenity Prayer


Senerity Prayer MeRoYoga

Dem der kender mig ved, at jeg er altid er klar til at falde for rammende citater og digte, der i få velvalgte ord kan fremkalde tanker og følelser, eller gengive aspekter af vores alle sammens fælles oplevelse;

" the human experience."

Velvalgte sammensætninger af ord, er noget der rykker så meget i mig, at jeg har enkelte tatoveret direkte på min hud. (men mere om det en anden gang!)


Yogafilosofien er afspejlet meget rammende i en bøn, også kendt som ”Serenity Prayer” – bøn om sindsro. Den har været i omløb rundt omkring i verden i flere hundrede år i diverse udformninger og blev nedskrevet og gengivet i en række avisartikler i 1930’erne. Den adresserer meget fint den konstante balancegang vi alle lever i, hvor vi i alle aspekter af tilværelsen prøver at balancere overgivelse og accept kontra handling. Jeg har altid været meget glad for disse linjer, som jeg ofte i mine tanker tyr til.


Man skal vælge sine kampe med omhu, og generelt i livet være i stand til at skelne imellem overgivelse og accept kontra handling, denne lille "bøn" er en god påmindelse om lige præcis det.

Frit oversat her:

”Gud giv mig sindsro til at acceptere de ting jeg ikke kan ændre

Giv mig mod til at ændre de ting jeg kan ændre

Og giv mig visdom til at kende forskel.”

Fra engelsk:

”God grant me the serenity to accept the things I cannot change

Grant me the courage to change the things I can change

And grant me the wisdom to know the difference.”

Reinhold Niebuhr (1892–1971)
Læs mere: Yin og YangTilmeld dig mit nyhedsbrev, og få inspiration og vejledning én gang om ugen.


461 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page