top of page
person der sidder og skriver i notes bog
MeRoyoga logo hvid

Blog post

Yoga, en livsstil.


Yoga en livsstil MeRoYoga


Yoga er ikke et ”quick fix”, det er ikke her du finder en her og nu løsning på smerten i ryggen. Når det er sagt, så vil jeg med det samme modsige mig selv, for selv så lidt som 10-15 minutters fokuseret yoga vil kunne afhjælpe smerter, ubehag og stivhed og give en større følelse af ro og balance. Hvad jeg mener med ”ikke et quick fix” er, at de 15 minutter alene kan ikke gøre det. Når først smerterne, ubehaget eller uroen er aftaget, går den egentlige yogatræning i gang.

Hvis du klikker lidt rundt på internettet, vil du hurtig kunne se at yoga ofte beskrives som en livsstil. Associationerne forbundet med ”yoga som en livsstil”, kan hurtig blive noget med batikfarvet tøj, en stor urtehave, timelange meditationer foran indiske statuer og yogasessioner hvor kroppen vrides ind i mere og mere komplicerede stillinger. Måske ikke ligefrem et billede eller en livsstil som du kan forstille dig.

Men jo, yoga er en livsstil, igen tilbage til det med det ”quick fix”.


Du er nød til at være villig til at engagere dig, dit udbytte og din forståelse for yoga vokser med hver eneste træningssession. Når du først har indarbejdet en fast ugentlig yogarutine, og det kan være alt fra; træning på hold i dit lokale træningscenter, en hjemmepraksis eller privat undervisning, en eller flere gange om ugen, først da vil yogaens mange muligheder udfolde sig.


Du oplever; hvordan din krop gennemgår en transformation fra at være tung og urolig til at blive levende, let og rummelig, den fantastiske følelse af lethed og liv som yoga efterlader i kroppen, dit humør forbedres og du er i balance med dig selv og andre. Så når yoga bliver en del af din livsstil, så er yoga blevet en livsstil.

Og så tilbage til ordet livsstil, yogaens mangfoldighed gør at du kan indarbejde den på lige præcis den måde det passer ind i dit liv. Du kan selv vælge hvordan, hvor meget og hvor ofte du praktisere yoga. Har du inderst inde en længsel efter batikfarvet tøj, og en selvforsynende urtehave så ”go for it”, men for at træne yoga er det ikke påkrævet, at du ændre hverken på dig selv eller din livsstil.


Og så vil jeg med det samme igen modsige mig selv, yoga kræver ingen radikale forandringer af dig. Men du vil alligevel opleve at du, helt af dig selv, ændre dig. Du bliver mere rolig, i stand til at håndtere stress og andre livssituationer på en mere afbalanceret måde. Dit humør forbedres i takt med at din krop glædes over at blive hørt, din egen kropsfornemmelse vokser, og i takt med at din fysiske krops rummelighed bliver større, vil du som menneske også opleve at blive mere rummelig.

Så du vil ændre dig, de små eller store ændringer vil ske helt naturligt og de vil smitte af på dit liv og din livsstil.

Jeg holder meget af citatet ”the only constant in life is change” - det eneste konstante i livet er forandring. Så bliv ikke skræmt af ordret livsstil, yoga er en livsstil, men rammerne og indholdet er ikke prædefineret og du kan ændre, tilføje og trække fra præcis som det passer dig. Men går du først i gang, vil du opleve at yoga meget vel bliver en del af din livsstil = en livsstil.


Læs mere: Serenity Prayer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få inspiration og vejledning én gang om ugen.


86 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page