top of page
person der sidder og skriver i notes bog
MeRoyoga logo hvid

Blog post

5 ting som Yoga + Løb har tilfælles.


Yoga for løbere MeRoYoga

Indenfor fitness industrien promoveres yoga og løb på hver sin måde, med hvert sit fokus og med hvert sit specifikke kundesegment i sigte. Hvilket ofte får de to træningsmetoder til at fremstå som direkte modsætninger, der netop derfor kommer til at appellere til forskellige mennesker.

Men som jeg har nævnt i tidligere blok indlæg, så er yoga og løb, og for den sags skyld yoga og enhver sportsgren der indeholder et vist element af udholdenhedstræning og monotone bevægelsesmønstre, et rigtig godt match. Netop fordi de er modsætninger, komplementerer de hinanden perfekt.

Men uanset om de umiddelbart kan fremstå som modsætninger, har begge træningsformer også en lang række fællestræk, der gør at de kan appellere til dig, hvad enten du er løber eller yogi.

5 gode grunde til hvorfor yoga og løb fungerer så godt sammen.

Og indeholder (i hvert fald) 5 aspekter der i sin grundform kan appellere til den samme type menneske.

1. Både yoga og løb kan udføres hvor som helst.

Det eneste det kræver for at kunne løbe er reelt et par løbesko, tilsvarende er det eneste du behøver for at praktisere yoga, en yogamåtte. Begge træningsformer kan udføres hvornår som helst, og du kan iføre dig det tøj du har og finder egnet. Ligesom du kan vælge at træne på hold eller alene. Dette gør både yoga og løb perfekte for dem som ønsker at have variation og fleksibilitet i deres træning.

2. Kan hjælper med at skabe ro og stilne sindet.

Som løber kan du fra tid til anden opleve en fornemmelse af at befinde dig i et flow når du løber, at dine bevægelser og din person opleves som ét med omverdenen, og fokus er på åndedrættet og bevægelsen. Den samme fornemmelse kultiveres i forbindelse med yoga, hvor et koncentreret fokus og øget bevidsthed er med til at skabe et meditativt flow i stillingerne, og du fyldes af en følelse af meditativ ro.

Yoga kan være med til at lære dig at opnå denne tilstand, og gennem øvelse vil du opleve, at du vil få lettere og lettere ved at finde frem til den samme tilstand også når du løber.

3. Begge træningsformer har fokus på åndedrættet.

Din vejrtrækning er i fokus, og dine indåndinger og udåndinger sker synkront med dine bevægelser.

I yoga fokuseres bevidst på at lade åndedrættet styre bevægelsen og alle bevægelser udføres på en ind- eller udånding. Som yoga lærer dig at arbejde med åndedrættet, vil du kunne genskabe denne forbindelse når du løber, og du vil opleve at din vejtrækning vil flyde mere frit. I yoga arbejder du bevidst med at finde frem til det dybe, rolige åndedræt, der øger iltoptagelsen og beroliger nervesystemet, noget som du som løber kan have stor gavn af.

4. Lyt til din krop.

Begge trænings former kræver at du er i stand til at lytte til din krop, aflæse dens reaktioner og tilpasse din aktivitet og træning tilsvarende. I forbindelse med løb, er du hele tiden nød til at tilpasse dit aktivitets niveau til de signaler din krop sender og du arbejder med presse din krop til kanten af dine grænser, uden dog at falde ud over og blive skadet.

Tilsvarende arbejder du i yoga med at lokalisere, respektere og acceptere dine egne begrænsninger. Igennem yoga lærer du din krop at kende, hvornår det er OK at forsætte, og hvornår du skal holde igen, eller måske ligefrem trække dig ud af en given stilling. Denne øget kropsbevidsthed er generelt uundværlig i livet, og du vil have stor gavn af dette i forbindelse med din løbetræning.

5. Oplev at få ”Runners High” og bliv ”Yoga Stoned”

Er du ude efter at opleve intense følelser og mærke din krop respondere på det du gør, er yoga og løb perfekte. Som løber kender du måske til det at opleve en fornemmelse af at være ”High”. Løb udløser kroppens naturlige endorfiner som er med til at skabe en følelse af ”Runners High”. Endorfiner udløses i forbindelse med reaktionerne i kroppens sympatiske nervesystem som respons på at du løber. Tilsvarende øger yoga neurotransmittere i hjernen, hvilket til gengæld øger det para sympatiske nervesystems respons, hvilket efterlader dig med en følelse af en total indre meditation ro og glæde, og jeg er vild med beskrivelsen at være ”Yoga stoned”.Læs mere: Sportsskader og yoga

Læs mere: Yoga og løb, det perfekte mix?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få inspiration og vejledning én gang om ugen.75 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page