top of page
person der sidder og skriver i notes bog
MeRoyoga logo hvid

Blog post

Får du nok søvn ?


Søvn kvalitet MeRoYoga

(ikke til at stå for, er der nogen der forstår at sove, så er det katte)

Hvis du føler dig træt om morgenen når du vågner op, skyldes det normalt en af to ting; du har ikke sovet længe nok, eller kvaliteten af din søvn har ikke været god nok.

Søvn spiller en stor rolle for vores velbefindende, og som voksen skal vi have mellem 7-9 timers søvn hver nat. Søvn underskud eller dårlig søvn kan have helbredsmæssige konsekvenser som kan føre til udvikling af sygdomme, nedsat immunforsvar, øget stress, overvægt m.v. Når vi sover, restituerer og regulerer kroppen sig selv.

Hvis du oplever, at det er svært at falde i søvn, er her en lille vejrtræknings øvelse som kan hjælpe med; både at falde i søvn og berolige nervesystemet tilstrækkeligt til at du også sover bedre.

Gå i seng og:

Start med at ligge dig på ryggen, fuldstændig udstrakt, hænderne afslappet ned langs siden, håndfladerne op ad.

Luk øjnene og fokuser på åndedrættet, og træk vejret igennem næsen.

Forsøg nu at skabe en ens længde på ind- og udåndingen, prøv eventuelt at tælle til 2, 3 eller 4 på indåndingen og til 2, 3 eller 4 på udåndingen. Åndedrættet skal være stabilt, roligt og med et minimum af pause imellem ind- og udånding. Hvis vejtrækningen på nogen måde virker anstrengt på 4 tælles der kun til 3 osv. Når du føler, at de er af samme længde begynder du at tælle.

8 åndedræt liggende på ryggen.

16 åndedræt liggende på højre side

32 åndedræt liggende på venstre side

ZZzzzzz Sov godt.Læs mere: 5 gode stillinger til bedre søvnTilmeld dig mit nyhedsbrev, og få inspiration og vejledning én gang om ugen.


44 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page