top of page
person der sidder og skriver i notes bog
MeRoyoga logo hvid

Blog post

En guide til skeptikere og tvivlere – myter om energy- og lyd healing.


Du har sikkert hørt ordene "energihealing" eller “lydhealing” fra tid til anden. Men hvad præcis er det? Og hvad betyder det? Der er lige så mange myter og misforståelser om energihealing, som der findes praksisser for det – og også en hel del mystik. Du kan opleve, at dit hoved begynder at snurre, hvis du prøver det Google det, og du vil sandsynligvis få et forskelligt svar fra enhver person du spørger.


Så det er tid til at opklare, hvad energihealing er - og hvad det ikke er - ved at sprænge nogle af de største myter omkring det.


Enkelt sagt er energihealing en systematisk måde at arbejde med kroppens energier

for at fremme sundhed, helbredelse og velvære.


Energihealing omfatter en bred vifte af traditioner og teknikker, der bearbejder og flytter kroppens energier gennem forskellige energisystemer. Disse energier er typisk usete, men ved at arbejde med dem, kan vi frigøre blokeringer for vores helbredelse, skabe balance og genoprette vores vitalitet.


Nogen af de ældste traditioner er:

Yoga

Qi Gong

Akupunktur

Traditionel Kinesisk medicin - Balancering af fem elementer

Reiki


Men også disse teknikker arbejder med kroppens energier:

Massage

Meditation

Åndedræt

Feldenkrais

EFT (Tapping)

Akupressur


Og disse benytter brugen af specifikke frekvenser:

Lyd healing

Farve healing

Krystal healing

Chakra healing


Men læs videre for at lære mere om denne mystificerende modalitet ...


Myte nummer 1: "Energihealing er en 'New Age' mode."

Tværtimod. Energihealing var faktisk blandt de første healingpraksisser vi kender til, som går tilbage

tusinder af år. Længe før vores forfædre fandt ud af, at planter havde medicinske egenskaber. Mennesker bevægede sig og manipulerede kroppens energier med deres hænder for at helbrede sig selv og fremme bedre sundhed. Shamaner og medicinmænd og -kvinder fra oprindelige stammer, repræsenterer blot nogle af de healere, der arbejdede med energi i oldtiden.


Interessant nok ser vi stadig rester af vores gamle energihelingsstrategier i vores hverdag. Når vi for eksempel, har ondt i maven, er en ofte en ubevidst reaktion at gnide hånden i en cirkulær

bevægelse over vores midtersektion. Dette er en kendt energiteknik, der hjælper med at genoprette det naturlige flow af vores fordøjelse. Eller, når vi har hovedpine, masserer vi vores tindinger: disse områder indeholder specifikke energetiske trykpunkter, der hjælper med at lindre smerter, når de aktiveres. Energihealing er så gammel en praksis, at den er indbygget i selve vores DNA.


Myte nummer 2: "Energihealing er ikke baseret på videnskab."

Overraskende nok er udfordringen ikke, at der ikke er videnskabeligt bevis for at understøtte energihealing – men det faktum at de fleste mennesker ikke ved at den videnskabelige forskning findes. Der er masser af kliniske undersøgelser fokuseret på effektiviteten af forskellige typer energihealing; denne forskning er dog ikke blevet populariseret i mainstream kulturen, som har en tendens til at understøtte konventionelle tilgange og velfinansierede interesser.


Der er tusindvis af kliniske undersøgelser, der viser effektiviteten af akupunktur alene (en af

de mest udbredte former for energihealing), såvel som for mange andre former for energihealing.

Inden for energipsykologi, findes mange undersøgelser af EFT (Emotions Fokuseret Terapi) – en metode, hvor du trykke på specifikke akupunkturpunkter, mens du aktiverer specifikke tanker eller følelser. Lydhealing benyttes til at understøtte healing af knoglebrud, og det har længe været accepteret viden at farver (og de frekvenser de benytter) har en direkte effekt på vores sind. Så selvom der stadig er stor debat om, hvordan sådan energiske tilgange virker, er der i dag hundredvis af forsøg der bekræfter, at det gør de!


Myte nummer 3: "Der er ikke sådan noget som en energilegme."

Bare fordi du ikke kan se noget, betyder det så at det ikke eksisterer? Vi kan ikke se kærlighed eller tyngdekraft, eller magnetisme ... men vi kender dem på deres virkninger. Det energimæssige aspekt af vores krop har været anerkendt på tværs af kulturer i tusinder af år – og aspekter af det er blevet kortlagt i detaljer inden for nogle af verdens ældste helbredelsessystemer, herunder traditionel kinesisk medicin og ayurveda. Hvis du har hørt om chakraerne, auraen, bindevævsbaner eller meridianerne, så er du allerede bekendt med noget af den grundlæggende "anatomi" af energilegemet vi kender til i dag. Ligesom vi alle har et kredsløb, et fordøjelsessystem og et endokrine system, har vi har alle et energisystem.


Desuden er energilegmet ikke nødvendigvis "usynlig"; udfordringen ligger måske i stedet for i vores manglende evne at opfatte det. Faktisk er der enkeltpersoner, der rapporterer at kunne se folks energilegemer (aura eller biofelt). Dette skyldes måske Faraday-effekten; Magnetiske felter ændrer lysets polarisering. Øjet er meget følsomt over for lysets polarisering, og nogle mennesker har evnen til at fornemme kroppens energifelt ved at tune ind på den måde, feltet ændrer lysets polarisering. Det er deres opfattelse, at vi alle er født med evnen til at se energi, men den stærkt venstrehjernede kultur vores samfund har skabt, resulterer ofte i at denne evne atrofiere i en meget ung alder. Se føle og se energi kan dog genvindes med øvelse.


Myte nummer 4: "Energihealing virker ikke."

Skeptikere vil ofte sige noget i retning af: "Jeg prøvede energihealing en gang, og det virkede ikke," eller "Jeg mærkede ingen forskel." Sandheden er, at energihealing fungerer fuldstændig anderledes end konventionel medicin. Mens konventionel medicin fokuserer på at ændre krop biokemisk (f.eks. gennem medicin) eller mekanisk (f.eks. gennem kirurgi) så fungerer energihealing ved at balancere og modificere de subtile energifelter og strømme, der udgør vores krop.


Ifølge mange traditioner begynder ubalancer og sygdom udefra og ind: fra det yderste lag af vores biofelt, eller "aura", og trænger derefter ind i vores fysiske og psykiske krop. Når fysiske symptomer viser sig, er ubalancen/blokeringen/sygdommen allerede til stede i kroppen. På samme måde fungerer energihealing også indefra og ud: vi kan nogle gange ikke "mærke" virkningerne med det samme, fordi ændringerne ikke sker med det samme på det fysiske plan.


Ofte er den bedste måde at vurdere en første energi healing session, ved at være opmærksom på positive ændringer i dit humør, energiniveau og søvn og ikke kun de symptomer, du ønsker at lindre. Energihealing arbejder holistisk, på alle aspekter af kroppen – ikke kun den fysiske. Mange mennesker oplever, at deres symptomer forsvinder over tid – naturligt – efterhånden som deres energier balanceres og styrkes.


Myte nummer 5: "Du skal tro på energihealing for at det virker."

Energihealing kræver ikke tro, tillid eller endda håb (selvom det bestemt er gavnligt og fremmer processen). Dette er blevet bevist igen og igen i det, der populært kaldes "intention eksperimenter", hvor det har vist sig, at vores fokuserede tanker kan have kraftfulde, målbare helbredende virkninger på andre levende væsener, fra mennesker til planter.


Disse resultater er beregnelige, signifikante, og kan replikeres - og vigtigst af alt, så krævede det ikke, at personen på modtagersiden skal vide, at de er en del af eksperimentet, eller endda tro på det. Sådanne undersøgelser er en stor fordel til ikke kun effektiviteten af energihealing, men også kraften af fjernhealing, hvilket afslører, at vi er ikke så adskilt fra hinanden, som vi måske tror ... og faktisk kan vores evne til at helbrede os selv og hinanden, være lige så dybt forankret i os som vores evne til at elske.


Læs mere: Hvad er lyd healing?

Læs mere: Hvad er Reiki healing?

Læs mere: Ulta kort om energi medicin

Læs mere: Effekterne af lydhealing

6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page