top of page
person der sidder og skriver i notes bog
MeRoyoga logo hvid

Blog post

Hvad er lydhealing?Lyd og energi healing er en holistisk tilgang til sundhed og velvære. En terapeutisk metode, der bruger lyd og vibration til at nulstille nervesystemet, så stress og spændinger slippes.


Hvorfor lyd-/energi healing?

Den gænge opfattelse er at vores krop består af kemiske reaktioner (hormoner) og mekaniske dele (knogler, muskler, bindevæv og led). Men vores celler og DNA transmitterer også lynhurtig kommunikation, så selv om kommunikationen imellem celler sker via kemiske processer, sker det også via vibrationer, lys, lyd, og elektrisk information, og det sker øjeblikkeligt. Bare tænk på en atlet, der gør noget hurtigt og præcist og eksplosivt. Information bringes rundt i kroppen med lyset hastighed.


Men din krop bombarderes dagligt med elektriske impulser fra dine omgivelser, og afhængig af styrken og mængden af tid du er eksponeret, kan det have alvorlige konsekvenser for dit helbred.


I en verden hvor du befinder dig i konstant bombardering af uønsket støj og usynlige frekvenser fra computere, mobiltelefoner, trådløse netværk, elmaster mv. påvirkes du helt ned på celle niveau. Ubalancer i celler, hormoner og nervesystemet er med til at gøre dig modtagelig for; sygdom, stress, kroniske smerter, mental ubalance og burnout.


Læs mere: I tvivl om du er stresset?


Din krop har brug for sin egen indbyrdes forbundet kommunikation imellem cellerne og balance imellem enkeltdelene som; hormoner, celler, bindevæv, muskelvæv mv. Konstant eksponering for menneskeskabte frekvenser kan bringe denne kommunikation ud af balance.


De elektromagnetiske frekvenser vi daglig udsættes for bærer også på en stor mængde information, og når den passerer igennem os, kan den afbryde, ændre eller slukke for vores egen celle til celle kommunikation.

Tricket er at få denne frekvens støj ud af kroppen igen, og re-kalibrerer/tune cellerne til deres oprindelige frekvenser. Du trænger, ligesom et instrument, til at blive tunet for at komme tilbage til harmoni. Denne tuning kan bl.a. ske med lyde og vibrationer.


Blokering og modstand et sted i kroppen, blokerer strømmen af energi i din krop. En blokering af energi ét sted I kroppen vil skabe mangel på energi et andet sted.


Lyd- og energi healing støtter kroppens selvhealing bedst muligt.


Hvad er lyd healing?

Lydhealing består af brugen af et eller flere instrumenter til at skabe lydvibrationer, f.eks. tibetanske klang- og syngeskåle, krystal syngeskåle, klokkespil, trommer, stemmegafler m.m. Lydene er blide og meget afslappende.


Lydhealing består i at skabe en eller flere harmonisk balanceret lydvibrationer, som trænger dybt ind i kroppen helt ned på celleniveau. Vibrationerne skaber resonans med kroppens celler, ved at forplante vibrationerne fra instrumenterne til de enkelte celler. Dette aktiverer kroppens egen heling respons, hvor blodtryk og hjerterytme sænkes, vejrtrækning bliver dybere, udrensning af affaldsstoffer sættes i gang, kroppens naturlige metabolisme balanceres, og smerter, fastlåst energi og blokeringer (fysiske som psykiske) bliver vibreret løs og slippes.

Lyde og din høresans er forbundet med tanker, følelser, minder og erindringer, og det giver lyd healing et både fysisk og terapeutisk potentiale. Når nervesystemet og hjernebølgerne befinder sig i en dyb afslappet tilstand, kan der ske et bevidsthedsskift, dette skift kan hjælpe med at frigøre stagneret energi i form af fysiske smerter, træthed, stress og mentale blokeringer, så en forvandling kan finde sted.


Under en lydhealing kan du gå ind i en dyb meditativ og afslappet tilstand, hvor dine hjernebølger befinder sig i Alpha eller måske i Theta niveau som er en form for vågen drømmetilstand hvor kroppen er dybt afslappet men hjernen stadig er bevidst eller du kan slappe så meget af at du falder i søvn, hvilket kan ske hvis du i forvejen er i søvnunderskud, det har dog ingen betydning for behandlingen.


Ophobet ubearbejdet følelser, kan sætte sig som fysiske skavanker og gener i kroppens væv, led, muskler og bindevæv og kan blokere for det naturlige flow af energi i kroppen. I forbindelse med aktivering af kroppens heling proces kan disse blokeringer opløses og slippes.


Jeg tilbyder følgende healing typer:

- Lydbade (også kaldet klangbade)

- Klangmassage

- Lydhealing

- Reiki og energi healing


Book en time med mig her


Energi og lyd healing kan hjælpe med:

Mulighederne med energi- og lydhealing er uendelige, da resultaterne afhænger af de udfordringer du har, og hvordan du modtager behandlingen. Da der er tale om en holistisk behandling, hvor vi aktiverer og støtter din krops egen healingproces, er det forskelligt fra person til person hvordan det forløber.


Her er et udvalg af udfordringer som lydhealing, kan hjælpe med:


- Lindre stress og følelsen af udbrændthed

- Skabe ro i tankemylder

- Skabe større ro og velvære

- Forbedre din søvn

- Lindre smerter i led, ryg, skuldre og nakke

- Balancerer nervesystemet

- Skabe grounding og afslapning for krop og sind

- Løse op for spændinger; mentale som fysiske

- Fremme helingsprocessen af fysiske skader

- Reducere inflammation i kroppen

- Skabe mentalt/fysisk overskud og fornyet energi

- Lindre stress, uro og forhøjet blodtryk

- Hovedpine og anspændthed

- Mave/fordøjelses-problemer

- Reducere allergierLæs mere: Effekterne af lyd healing på hjerne/krop/sind

Læs mere: Hvad er Reiki healing


19 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page